Wij willen graag de aandacht vestigen op een lieve herplaatser, die op zoek is naar zijn gouden mandje.

Door    omstandigheden is de eigenaar van Thoshi op zoek naar een nieuw thuis.

Ter adoptie "Toshi" (Reu)


Bij interesse graag een mailtje sturen met motivatie naar :

info@safehaveninurescue.nl

ihouttuin@gmail.com


Onderstaand stukje is geschreven door de eigenaar

(Fokker is op de hoogte)

---------------

Toshi is een lieve, gevoelige, momenteel zeer gestreste reu van 7 jaar. Hij is gek op volwassen bezoek dat bij ons langs komt, kinderen vindt hij spannend.

Met wandelen vindt hij de meeste andere honden niet leuk, hij vindt sommige honden wel leuk maar dan gaat het niet om een specifiek ras maar hij kiest zijn eigen vrienden. Zoals een dierenarts ooit tegen mij zei toen ik het jammer vond dat Toshi zo weinig hondenvrienden heeft; “Vind jij iedereen leuk die je onderweg tegen komt?”


Sinds wij verhuisd zijn naar onze nieuwe woning is Toshi de hele dag gestrest. Wij hebben een speeltuin met kabelbaan ongeveer 50 meter achter ons nieuwe huis en hij is doodsbang voor de geluiden daarvan en associeert nu alle geluiden buiten met de kabelbaan. We hebben al van alles geprobeerd om hem daaraan te laten wennen, maar helaas helpt niks. Zijn stress heeft er voor gezorgd dat hij aan het veranderen is in een angstbijter. Hij heeft een aantal keren gebeten en hoewel we kunnen aanwijzen waardoor dit kwam, is de huidige situatie niet houdbaar voor ons.


De enige oplossing volgens een gedragsdeskundige die we hebben benadert is het weghalen van zijn grote stress gever, de kabelbaan. Dat kan helaas niet en verhuizen ook niet.

Wij zoeken daarom een huisje voor hem, bij iemand die de Shiba kent en het geduld heeft om Toshi weer genoeg zelfvertrouwen te geven!


Hij woont samen met een kat en de meeste katten die wij onderweg tegen komen vindt hij leuk. Hij kan goed in de bench blijven als er bezoek met kinderen langskomt. Dit deden we nooit maar nu wel omdat zowel wij als hij niet het zelfvertrouwen hebben hem los te laten bij kinderen. Hij mag graag wandelen, maar zal je duidelijk laten merken als de wandeling niet de goede kant op gaat of te lang is. Spelen (op zijn initiatief) vindt hij ook geweldig. Hij kan goed alleen zijn en is geen sloper of “binnenplasser”. Hij kan goed mee in de auto, maar is dan in zijn enthousiasme zeer vocaal. Hij kan niet alleen los tenzij het een afgesloten plaats is. Hij kan wel weer los als hij met honden die hij leuk vindt is. Hij zal hun voorbeeld volgen.


Wie geeft deze lieve reu een rustig plekje?

Toshi wordt bij voorkeur geplaatst in een gezin zonder kinderen en andere honden (wellicht zou het kunnen met een teefje als er van beide kanten een goede klik is).