De kleuren van de Shiba

Illustraties die de verschillende kleuren en patronen van shiba-vachten laten zien, zoals rood, sesam of cream.

Kleuren van de Shiba:Rood (Aka-Inu):


Hoog geprefereerd en geprezen in de showring.Sesam rood (Aka-goma):

Tweede voorkeur, een mengeling van rood, zwart en wit met overheersend rood.

Black en tan met witte aftekeningen: Derde aantrekkelijke kleur, maar een geheel zwarte hond wordt niet gekwalificeerd als een Shiba.Sesam zwart (Kuro goma):

Vierde plaats, vergelijkbaar met sesam rood, maar met overheersende zwarte haren.Wit: Toegestane kleur, maar in Japan de minst geprefereerde in de showring.

Historische Shiba-rassen:San-in Shiba: Middelgroot, zwartgevlekt, levendig en zelfstandig. Afkomstig uit Shimane en Tottori prefectuur. Mina Shiba: Kleiner ras, vuurrode kleur, kleine donkerbruine driehoekige ogen, en gestrekte staart. Afkomstig uit Gifu prefectuur.  Shinshu Shiba: Afkomstig uit Nagano prefectuur, kleine, meestal rode honden met korte borstelige beschermende haren en een zachte, dichte ondervacht. Moderne Shiba:Rode Shiba's hebben korte borstelige beschermende haren en een zachte, dichte ondervacht. Neiging naar rondere ogen en een zwart masker, dat niet altijd verdwijnt op de leeftijd van achttien maanden tot twee jaar. Fokken en Standaard:Stambomen en registraties zijn essentieel voor het behouden van de zuiverheid van een rasecht gefokte Shiba Inu. Documentatie begon in de jaren 1930.Verwarring over verschillen in type in Europa benadrukt het belang van een goede kennis van de verbeterde standaard en het volgen van fokregels. Belang van het behouden van type en temperament boven kleur bij het fokken.

Black And Tan

Rood